Skip to main content

Aardbeving in Syrië - Geef voor noodhulp!

Een hevige aardbeving zorgt voor tienduizenden doden, gewonden en veel schade in Syrië en Turkije. De ravage is groot. Daarom komt ZOA in actie om noodhulp te verlenen. Help je mee?

Doneer nu

Read more

duizenden doden en grote schade

Noodhulpactie voor slachtoffers aardbevingen

Zware aardbevingen in Syrië en Turkije eisen tienduizenden levens. Veel mensen zijn gewond, de ravage is enorm. ZOA is al jaren in Syrië aanwezig en biedt samen met het Christelijk Noodhulpcluster noodhulp aan de slachtoffers. Help je mee?

De impact van de aardbeving is groot, juist in Syrië. Door het conflict is het land al jarenlang in crisis. Miljoenen Syriërs zijn ontheemd. Door de aardbevingen is de crisis nog veel groter geworden. ZOA-landendirecteur Marjanne van Vliet in Syrië vertelt: “De mensen hier hadden al heel hard hulp nodig. De huidige aardbevingen geven een extra, dramatische dimensie aan de situatie. En het is ook nog eens bitterkoud!”

Onze medewerkers waren al aanwezig in het getroffen gebied en zijn direct een noodhulpactie gestart. Zo kunnen we zo snel mogelijk de juiste noodhulp verlenen samen met onze lokale partners. Bijvoorbeeld voedsel, onderdak, winterhulp, water en sanitatie.

Samen kunnen we er zijn voor de slachtoffers van deze ramp en verlenen we noodhulp. Help je mee?

Ja, ik help mee en doneer voor de slachtoffers van de aardbevingen

Voor €65,- help je één gezin met een noodpakket voor een maand. Je kunt ook doneren als bedrijf of kerk.

ZOA werkt met Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tearfund en  Woord en Daad samen in het Christelijk Noodhulpcluster. Bij grote rampen en crises komt het Christelijk Noodhulpcluster snel in actie. www.christelijknoodhulpcluster.nl

Meestgestelde vragen over de noodhulp in Syrië

Er leven veel vragen over de situatie in Syrië sinds de zware aardbeving plaatsvond. Welke hulp verleent ZOA? En waar is in deze noodsituatie vooral behoefte aan? Lees hier de 8 meestgestelde vragen en antwoorden over noodhulp in Syrië.

Beeld: ANP/AFP/Rami Al Sayed