Skip to main content

Help mee als kerk

De kerk en de gemeenteleden hebben een belangrijke plek binnen ZOA. Samen willen we gehoor geven aan de Bijbelse opdracht om recht te doen en trouw te zijn aan onze kwetsbare naaste. We hebben elkaar hierbij nodig. Helpt jouw gemeente mee?

Read more

Geef uit je hart

Voor wie gelooft dat we er moeten zijn voor mensen op de vlucht

Normaal collecteren we voor vluchtelingen duizenden kilometers bij ons vandaan. Maar nu, voor het eerst, is de hulp ook heel dichtbij nodig.

Want de verhalen die ons bereiken via onze collega's in Oekraïne zijn verschrikkelijk. Gewonden, doden, gezinnen die gescheiden worden. Het zijn de verhalen van wanhopige mensen die hun veilige thuis moeten verlaten.Samen kunnen we er voor deze mensen op de vlucht zijn. 

We bieden noodhulp en blijven ter plekke om ook wederopbouw mogelijk te maken. Niet alleen in Oekraïne, maar overal waar mensen moeten vluchten voor oorlog of geweld. Helpt jouw gemeente mee? Geef voor bijvoorbeeld voedsel, hygiënepakketten of onderwijs in vluchtelingenkampen.

Nieuws en verhalen

Meedoen als kerk

Hieronder vind je meer informatie en een PowerPointpresentatie, om te gebruiken voor een collecte tijdens de dienst.

Noodhulp Oekraïne

Meer over deze campagne

Neem contact op

Agaath de Weerd – Relatiemanager Kerken

Geef een gift

Doneren als kerk

Beschikbare materialen

Download materialen voor kerken

Wil je in de gemeente aandacht besteden aan ZOA? Hier vind je powerpointpresentaties om te tonen in de kerkdienst en artikelen om te gebruiken in het kerkblad.