Skip to main content
Aardbeving Syrië

Christelijk Noodhulpcluster in actie voor slachtoffers aardbeving 

Het Christelijk Noodhulpcluster start een gezamenlijke noodhulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in het grensgebied van Syrië en Turkije. De christelijke organisaties Dorcas, EO Metterdaad, Tearfund, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA slaan de handen ineen voor noodhulp in Syrië.

Doneer nu

Christelijk Noodhulpcluster in actie

Noodhulp slachtoffers aardbeving Syrië

De aardbevingen in Syrië en Turkije eisen al duizenden levens. Tienduizenden mensen zijn gewond, de ravage is enorm. De christelijke organisaties Dorcas, EO Metterdaad, Tearfund, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA vormen samen het Christelijk Noodhulpcluster. Ze werken al jaren in Syrië en zijn direct begonnen met het verlenen van noodhulp. 

Heel veel woningen zijn beschadigd. Behalve opvang is er dringend behoefte aan alle soorten noodhulp: voedsel, medicatie, schoon drinkwater, dekens en beschutting tegen de winterse weersomstandigheden

De impact van de aardbevingen is groot, juist in Syrië. Door oorlogen is het land al jarenlang in crisis en is het gebied moeilijk toegankelijk voor hulporganisaties.

Aardbeving Syrië

De omvang van de ramp is enorm. “Het is veel erger dan we eerst dachten”, zegt Najla Chahda, Dorcas-landendirecteur in Syrië. “Mensen blijven buiten op de straat, in de kou. Ze zijn bang voor nieuwe aardbevingen, ze durven niet bij opvanglocaties naar binnen te gaan. In Aleppo wonen ook veel ouderen, die niet zelf weg kunnen komen uit hun huizen. Hulp is zeer dringend nodig!”  

Miljoenen Syriërs zijn ontheemd. Door deze ramp is hun situatie nog nijpender geworden, ziet ook ZOA-landendirecteur Marjanne van Vliet in Syrië: “De mensen hier hadden al heel hard hulp nodig. De huidige aardbevingen geven een extra, dramatische dimensie aan de situatie. En het is ook nog eens bitterkoud!” 

Het Christelijk Noodhulpcluster komt in actie bij grote rampen of crises. Leden van het cluster zijn al vele jaren ter plaatse in Syrië en verlenen nu noodhulp aan hen die getroffen zijn door de aardbevingen: onderdak, voedsel, water, winterhulp. Waar mogelijk gebeurt dat samen met kerken en partnerorganisaties.

Samen kunnen we er zijn voor onze naasten in nood. Help je mee door een donatie te doen voor de slachtoffers van deze ramp?

Aardbeving Syrië

Ja, ik help de slachtoffers van de aardbeving in Syrië

Voor €65,- help je één gezin met een noodpakket voor een maand. Je kunt ook doneren als bedrijf of kerk.