Skip to main content

We zijn er als je moet vluchten voor terreur en geweld

Wereldwijd zijn meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht. Veel van hen vanwege terreur en geweld. Door alles wat zij hebben meegemaakt, kampen zij met ernstige trauma's en wantrouwen. Wil je er samen met ons voor hen zijn?

Doneer nu

Read more

trauma's en wantrouwen

Spoor van vernieling door terreur en geweld

“Rennen, rennen!” De woorden galmen, samen met de geweerschoten, nog na in je hoofd. Je moest rennen voor je leven. Dat wat je achterliet komt nooit meer terug: al je dorpsgenoten zijn vermoord of, net als jij, gevlucht.


De 10-jarige Keyrat Kemal uit Ethiopië is doodsbang sinds de aanval op haar dorp. Op de vlucht voor de gruwelen van de burgeroorlog verblijft ze nu in een donkere betonnen loods. Miljoenen mensen zijn, net als Keyrat, op de vlucht voor terreur en geweld.

Terreur laat een spoor van vernieling achter. Gemeenschappen raken ontwricht en mensen kampen met ernstige trauma’s en wantrouwen. Bij kinderen kruipt het geweld vaak onder hun huid. ZOA helpt mensen als Keyrat om hun leven weer op te pakken, bijvoorbeeld door gespreksgroepen voor traumaverwerking. Help je mee dit mogelijk te maken?

Ja, ik help slachtoffers van terreur en geweld

Met een gift van € 35 kunnen bijvoorbeeld 15 mensen deelnemen aan gespreksgroepen voor het herstel van relaties binnen de gemeenschap. Samen kunnen we zo geweldsspiralen doorbreken.