Skip to main content

Op de vlucht voor klimaatverandering

Als door droogte ieder jaar je oogst mislukt, moet je wel weg om te overleven. Steeds meer mensen moeten vluchten door de gevolgen van klimaatverandering. Help je mee om kwetsbare mensen weerbaar te maken, zodat ze niet hoeven te vluchten?

Doneer nu

Read more

ALS DROOGTE STEEDS JE OOGST VERWOEST, MOET JE WEL WEGGAAN OM TE OVERLEVEN

Samen maken we kwetsbare mensen weerbaar tegen de gevolgen van klimaatverandering

Waar onvoldoende eten is trekken mensen weg. Steeds meer mensen slaan op de vlucht. Voor droogte of juist extreme regenval, natuurrampen en voedsel- en watertekorten. Maar ook voor conflicten over de schaarse, nog beschikbare middelen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport van ZOA.

Samen kunnen we blijvende oplossingen bieden om mensen weerbaar te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering in Ethiopië, Sudan, Irak en tal van andere landen. Er komen aanpassingen in de wijze van landbouw, veeteelt en visserij, zoals slimme manieren om het beschikbare water optimaal te benutten. En door het creëren van nieuwe, duurzame 'groene banen'. 

Ja, ik help mee om mensen weerbaar te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering

Je kunt ook als bedrijf doneren

ZOA's meest recente publicatie 'Klimaatverandering: van schaarste tot conflict' bespreekt de gevolgen van klimaatverandering op de meest kwetsbaren wereldwijd. Dit rapport is tot stand gekomen door literatuur- en veldonderzoek van Desirée van Kooten, MSc Ontwikkelingssociologie en Joël Voordewind, speciaal ambassadeur voor ZOA en oud Tweede Kamerlid. Ook ZOA’s sectorspecialisten hebben aan het rapport meegewerkt.

Bekijk het rapport: 'Klimaatverandering: van schaarste tot conflict'