Skip to main content

Opnieuw een recordbedrag bij ZBA Zalmactie voor Burundi

De ZOA eindejaars- zalm, wijn en wild-actie van het ZBA-team Burundi heeft dit jaar maar liefst €20.582,55 opgebracht voor het PIP-jongerenproject in Kamakara, Burundi. Het ZBA-team kijkt dankbaar terug op een geslaagde actie. 

Read more

Jaarlijkse zalmactie

'We zijn enorm trots dat we dit mooie bedrag kunnen overmaken!'

De jaarlijkse ZOA-zalmactie is opgezet door een groep enthousiaste ondernemers - het ZOA Business Ambassadors (ZBA) Team voor Burundi. De opbrengst van de actie in 2021 werd op woensdagavond 5 januari 2022 bekendgemaakt. De vreugde was groot: het team kan dit jaar een recordbedrag overmaken aan ZOA. 

De bekendmaking van de opbrengst was dit jaar een feestje. Een deel van de betrokken vrijwilligers was fysiek aanwezig en een deel was online aanwezig. Samen konden ze een recordbedrag overmaken aan ZOA, maar liefst€20.582,55! Een stijging van bijna 400% ten opzichte van het jaar ervoor. Er werden maar liefst 2000 zalmen, wijnen en wildbouten werden verkocht via de website www.heerlijkezalm.nl

Het ZBA-team Burundi bedankt  dan ook iedereen voor de bestellingen, de komst naar de ophaaldagen en alle andere vormen van support en bemoedinging.

Enkele weetjes over de actie

  • 30 betrokken vrijwilligers;
  • 3 kuub hout verstookt;
  • 1180 geschenkverpakkingen gevouwen 
  • 25 kg zout gebruikt om de zalm te pekelen;
  • 220 kratten gebruikt om de zalm in te vervoeren;
  • 975 euro hebben de planten opgebracht;
  • 3 x € 1000,- is er nog naar drie andere doelen gegaan waar Henry, de zalmroker, zich altijd al voor inzet: Genadebank, Genadebron en Tot Heil des Volks;

Een actie met impact

De opbrengst van deze actie wordt ingezet voor het driejarige PIP-project voor 160 jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar in Kamakara, Burundi. Denk je eens in dat je 20 jaar bent en je iedere week €4,- hebt om van te leven. Dit is een veelvoorkomende situatie in Kamakara. Door middel van trainingen (bijvoorbeeld in ondernemerschap) en spaargroepen helpt ZOA jongeren om een eigen inkomen op te bouwen. Op deze manier verbeteren zij hun toekomstperspectief, cruciaal in deze leeftijdsfase.