Skip to main content

Winterwarmte

In sneeuw en vrieskou wonen in een tent zonder warme kachel: hier kunnen wij ons geen voorstelling bij maken. Voor veel vluchtelingenkinderen is dit realiteit. De leerlingen komen door de actie Winterwarmte op een hele praktische manier in actie voor vluchtelingenkinderen in de kou. Doen jullie ook mee?

Samen in actie

Winterwarmte

Niemand vind het fijn om kou te lijden. Winterwarmte is een actie om geld in te zamelen voor winterpakketten, kacheltjes, hout, dekens etc. Diverse artikelen die nodig zijn om warm de winter door te komen. Meedoen is heel simpel met ons kant-en-klare pakket voor de hele school! Lees snel meer.

De actie in drie stappen:

1. Digitale gastles - Op een moment dat het jullie uit komt kijken jullie als klas naar een digitale gastles. Hierin leren de leerlingen op een leuke manier van alles over warmte in Nederland ('hoe werkt de CV in je eigen huis eigenlijk?') en warmte in andere landen. Warmte is niet zo vanzelfsprekend als het soms lijkt. Er is ook een begeleidend filmpje voor de onderbouw. Op deze manier kunnen jullie met de hele school mee doen!

2. Kom in actie - Daarna gaan de leerlingen op pad om geld in te zamelen. Ze krijgen hiervoor een stickerboekje en stickers. In het stickerboekje staan plaatjes van b.v. hout of een deken. Als het artikel gedoneerd is mag er een sticker op het boekje geplakt worden.

3. Boekje vol geplakt? - Dan krijgt de leerling een kadootje; de enige echte ZOA Winterwarmer! Lekker voor koude handen na een lange fietstocht bijvoorbeeld. De winterwarmer is heel vaak herbruikbaar als je hem weer opwarmt.

Deze actie kan volledig digitaal worden uitgevoerd via de QR-code op het stickerboekje.

"We kregen erg enthousiaste reacties van de ouders. De actie werkt heel vlot, onder andere door het gebruikt van de QR-code. Voor ons als leerkrachten zat er weinig werk in omdat ZOA een mooi compleet pakket levert met kant-en-klare gastlessen. We hebben in twee weken tijd maar liefst €6.786 opgehaald! Wat mooi om in deze tijd een actie te doen voor vluchtelingen. Zo leren kinderen niet alleen te ontvangen, maar ook te geven. En dat is waar wij ons als bijbelgetrouwe school in willen onderscheiden."

Wim van Dijk, Pieter Jongelingschool in Arnhem

Meld je aan voor Winterwarmte

Gegevens:

Adres school
Contactpersoon

Vragen?

Contact met ZOA

Neem contact op met Sharon Blokhuis, accountmanager scholen

Stuur een mail naar Sharon